Жена прекъсна основната новинарска програма на държавния руски Първи канал, като се

...
Жена прекъсна основната новинарска програма на държавния руски Първи канал, като се
Коментари Харесай

Жена с плакат „Не на войната“ нахлу по време на новините по руския „Първи канал“

Жена прекъсна главната новинарска стратегия на държавния руски " Първи канал ", като се появи зад водещия в студиото с плакат с лозунги, осъждащи война та, съобщи Ройтерс.

Надписът на британски и съветски език гласеше:  " НЕ НА ВОЙНАТА. Спрете война та! Не вярвайте на пропагандата! Те ви лъжат тук. "



Необичайният митинг се организира на 19-ия ден от началото на война та, която стартира, след като Русия нахлу в Украйна на 24 февруари. Кремъл от своя страна говори за " специфична военна интервенция ".

" Първи канал " на съветската държавна телевизия съобщи, че подхваща вътрешна проверка във връзка с случая, заяви ТАСС.

" Спрете война та! Не на война та! ", споделяше дамата, до момента в който водещият продължаваше да чете новините. Протестиращата остана в кадър и се чуваше в продължение на няколко секунди, преди " Първи канал " да превключи на различен репортаж, за да я смъкна от ефир.

Според информации в локални медии става въпрос за Марина Овсянникова, която е работила като редактор в медията. В момента тя е задържана, осведоми ТАСС. 

Във видео, публикувано в YouTube, Овсянникова дефинира протичащото се в Украйна като закононарушение. „ Русия е страна агресор и отговорността за това лежи на съвестта единствено на един човек - и този човек е Владимир Путин ”, разяснява тя и добавя: „ За страдание, през последните години работих в „ Първи канал ”, занимавайки се с кремълска пропаганда. Сега доста се срамя от това, че позволявах да се говорят лъжи от телевизионния екран. Срам от това, че позволявах да зомбираме съветските жители ”, казва Овсянникова.

„ Ние замълчахме през 2014 година, когато всичко това едвам започваше. Ние не излязохме на манифестации, когато Кремъл токсини Навални, ние просто безмълвно наблюдавахме този античовешки режим ”, декларира тя.

Овсянникова прецизира, че в този момент целият свят е обърнал тил на Русия и добавя: „ Още 10 генерации наши потомци няма да измият срама на тази братоубийствена война ”, изяснява журналистката.

Тя насочва зов към руснаците да излизат на манифестации, да не се опасяват и да „ преустановят това безумство ”.

По информация на ТАСС дамата е родена в Одеса. Във видеото в YouTube самата тя декларира, че нейният татко е украинец, а майка ѝ рускиня.   



" Леле, това момиче е готино ", написа в Туитър Кира Ярмиш, говорителката на ограничения от независимост съветски опозиционен водач Алексей Навални.

Тя разгласява видеоклип с случая, който бързо събра близо 180 000 гледания.

Държавната телевизия е главният източник на новини за доста милиони руснаци и следва компактно линията на Кремъл, отбелязва Ройтерс.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР